RPT PSV Tahun 5 2021 : KSSR Semakan

RPT PSV Tahun 5 2021 : KSSR Semakan ini adalah perkongsian yang membantu guru-guru membuat perancangan pembelajaran bagi sesi persekolahan tahun ini. Di sini juga admin kongsikan RPT bagi tahun 1, 2, 3, 4, 5 dan 6.

Kewujudan pendidikan moral di sekolah-sekolah adalah bertujuan untuk mendidik murid menjadi orang yang bermoral dan berakhlak mulis. Penyampaian kandungan ini menekankan aspek perkembangan penaakulan moral dan emosi moral dan perlakuan beretika.

Diharapkan agar kurikulum ini dapat melahirkan murid yang berpengetahuan dan berkualiti tinggi. Utamakan perpaduan dan semangat cinta akan negara. Murid juga diharapkan dapat memberi sumbangan kepada diri sendiri dan keluarga, masyarakat dan negara.

Follow kami menerusi media berikut:
Facebook TchercollectionTelegram Tchercollection

Berkaitan RPT PSV Tahun 5 2021 : KSSR Semakan

Sekiranya guru-guru adalah ketua panitia atau guru Pendidikan Seni Visual yang mengajar lebih daripada satu aliran, boleh muat turun menggunakan pautan dalam jadual yang disediakan.

PSV Tahun 1 RPT 2021 KSSR Semakan
Contoh RPT PSV Tahun 2 2021
KSSR PSV RPT Tahun 3 2021
PSV Tahun 4 SK RPT 2021
RPT 2021 PSV Tahun 5 2021
PSV RPT Tahun 6 2021 KSSR Semakan

Dapatkan RPT PSV Tahun 1 2021

Memandangkan sesi persekolahan akan bermula tidak lama lagi, sudah tentu persediaan telah bermula dari sekarang. Pastinya ramai guru yang akan menyediakan Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) masing-masing. Muat turun RPT melalui pautan ini:

RPT atau rancangan pengajaran tahunan ini disusun berdasarkan tema pembelajaran terkini pendidikan abad ke-21. Program ini dipromosikan oleh Kementerian Pendidikan untuk meningkatkan kualiti pendidikan negara.

Berbanding dengan RPT tahun-tahun sebelumnya, dipercayai bahawa PAK-21 akan lebih ditekankan pada tahun 2021 ini kerana kementerian sangat aktif dalam menawarkan kursus kepada guru sekolah untuk menjelaskan dasar pendidikan baru ini. Hal ini dibuktikan dengan wujudnya Program Transformasi Sekolah 2025 (TS 25).

Oleh itu, semua guru perlu bersatu padu dan menyokong setiap dasar yang dicadangkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia ini. Sekiranya guru-guru mempunyai sebarang pertanyaan atau kemusykilan, ajukan pertanyaan kepada saluran yang betul dengan cara yang betul.

Kita perlu membuktikan bahawa profesion keguruan adalah kerjaya profesional.

Koleksi RPT Tahun 5 bagi tahun 2021

Admin insha-Allah akan mengumpulkan RPT-RPT lengkap bagi setiap subjek. Koleksi RPT ini boleh digunakan oleh guru-guru untuk tahun ini atau rujukan tahun-tahun akan datang.

Sekiranya guru yang ingin berkongsi koleksi RPT yang telah disiapkan, sila hubungi admin @tchercollection melalui emel atau Telegram.

Koleksi RPT Tahun 5 pelbagai subjek ini mungkin boleh membantu:

🍎

RPT Bahasa Melayu Tahun 5 2021

🍎

RPT Bahasa Inggeris Tahun 5 2021

🍎RPT Bahasa Arab Tahun 5 2021
🍎

RPT Matematik Tahun 5 2021

🍎

RPT Sains Tahun 5 2021

🍎

RPT Sejarah Tahun 5 2021

🍎

RPT Pendidikan Islam Tahun 5 2021

🍎

RPT Pendidikan Moral Tahun 5 2021

🍎

RPT Pendidikan Seni Visual Tahun 5 2021

🍎

RPT Pendidikan Muzik Tahun 5 2021

🍎

RPT Pendidikan Jasmani Tahun 5 2021

🍎RPT Pendidikan Kesihatan Tahun 5 2021
🍎RPT Reka Bentuk dan Teknologi Tahun 5 2021

Rancangan Pengajaran Harian (RPH) adalah asas PdPc. Ini adalah panduan berstruktur untuk guru memastikan pembelajaran berlaku dengan lancar. Menurut Surat Pekeliling Ikhtisas (SPI) 3/99, RPH adalah terjemahan dari rancangan pengajaran tahunan (RPT).

Maka, marilah sama-sama kita membuat perancangan yang baik untuk memastikan isi pembelajaran dapat disampaikan dengan sebaik mungkin.

Penutup

Sebagai penutup kata, kami mempelawa semua guru, murid, ibu bapa atau mana-mana pihak untuk terus menyumbangkan bahan untuk dikongsikan di laman web tchercollection.com.

Jangan lupa untuk berkongsi kepada rakan-rakan melalui aplikasi atau platform lain seperti Facebook, WhatsApp dan Telegram. Klik pada butang Share di bawah. Semoga bermanfaat !

Jika ingin menymbang bahan-bahan ilmiah dan bahan-bahan berkaitan bidang pendidikan bolehlah kongsikan melalui emel [email protected] atau melalui Telegram t.me/tchercollection.

Leave a Comment

error: Content is protected !!