DPK 2.0 Tahun 3 : Lengkap Semua Subjek

Dokumen Penjajaran Kurikulum: DPK 2.0 Tahun 3 (KSSR Semakan) ini lengkap untuk semua subjek tahun 1 hingga tahun 6. Penjajaran Kurikulum Versi 2.0 merupakan usaha KPM bagi membantu guru untuk memastikan kelangsungan pembelajaran murid dilaksanakan.

Kurikulum yang dijajarkan ini bukanlah kurikulum baharu, tetapi kurikulum sedia ada yang disusun semula berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) KSSR serta ditambah baik daripada dokumen penjajaran kurikulum sebelumnya.

Follow kami menerusi media berikut:
Facebook TchercollectionTelegram Tchercollection

Kandungan kurikulum disusun berdasarkan kandungan asas yang perlu dikuasai oleh murid. Manakala, kandungan tambahan dan pelengkap perlu diajar bagi menyokong keseluruhan pembelajaran sesuatu mata pelajaran yang boleh dilaksanakan melalui pelbagai kaedah dan teknik pembelajaran.

Berikut dikongsikan dokumen-dokumen untuk kegunaan guru-guru.

Dapatkan Dokumen Penjajaran 2.0

Muat turun DPK 2.0 Tahun 3 melalui pautan di bawah.

Himpunan Dokumen Penjajaran Kurikulum 2.0

Penjajaran kurikulum adalah penyusunan semula kandungan, pedagogi serta pentaksiran berdasarkan hasil pembelajaran yang dihasratkan bagi memenuhi keperluan khusus mata pelajaran dalam apa jua keadaan.

Koleksi Dokumen Penjajaran Kurikulum 2.0 pelbagai aliran ini mungkin boleh membantu:

Sekiranya guru yang ingin berkongsi koleksi bahan-bahan yang telah disiapkan, sila hubungi admin @tchercollection melalui emel atau Telegram. Kami mengalu-alukan perkongsian yang dapat membantu guru, ibu bapa dan juga murid-murid.

Penutup

Sebagai penutup kata, kami mempelawa semua guru, murid, ibu bapa atau mana-mana pihak untuk terus menyumbangkan bahan untuk dikongsikan di laman web tchercollection.com.

Jangan lupa untuk berkongsi kepada rakan-rakan melalui aplikasi atau platform lain seperti Facebook, WhatsApp dan Telegram. Klik pada butang Share di bawah. Semoga bermanfaat !

Jika ingin menymbang bahan-bahan ilmiah dan bahan-bahan berkaitan bidang pendidikan bolehlah kongsikan melalui emel [email protected] atau melalui Telegram t.me/tchercollection.

Leave a Comment

error: Content is protected !!