Percubaan SPM Melaka 2020 : Koleksi Soalan Pelbagai Mata Pelajaran

Percubaan SPM Melaka 2020 : Koleksi Soalan Pelbagai Mata Pelajaran ini dikongsikan untuk membantu calon-calon pada tahun ini. Guru-guru dan murid-murid boleh membuat ulangkaji dan persediaan untuk menghadapi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Seperti yang telah diketahui umum, peperiksaan SPM ini merupakan peperiksaan awam terpenting di Malaysia. Keputusan peperiksaan ini akan menentukan hala tuju awal murid-murid untuk masuk ke alam kerjaya.

Semasa mengira baki detik masa, calon-calon SPM juga harus menguruskan masa dengan sebaik mungkin. Tambahkan latihan dan ulangkaji. Isi masa dengan aktiviti bermanfaat pada saat-saat ini. Perbanyakkan aktiviti yang dapat membantu anda mempersiapkan diri untuk menghadapi peperiksaan.

Oleh itu, lakukan aktiviti yang dapat memperbaiki diri secara emosi, mental, dan intelektual. Namun, jangan mengabaikan kesihatan di saat-saat akhir ini. Pastikan keperluan fizikal dipenuhi, kerana kita tidak mahu kesihatan kita terganggu ketika minda kita sudah bersedia.

Koleksi soalan percubaan SPM Melaka 2020

Memandangkan murid akan memulakan ujian bertulis SPM tidak lama lagi, sudah tentu persediaan telah bermula dari sekarang. Pastinya ramai guru yang akan menyediakan pelbagai bentuk latihan dan soalan ujian SPM dari pelbagai negeri.

Usaha ini adalah untuk membiasakan pelajar dengan pelbagai tahap dan bentuk soalan SPM. Bahan ini akan dikemaskini secara berperingkat.

Follow kami menerusi media berikut:
Facebook TchercollectionTelegram Tchercollection

Admin insha-Allah akan mengumpulkan soalan-soalan percubaan lengkap dari seluruh negeri. Koleksi soalan ini boleh digunakan oleh calon-calon SPM tahui ini dan tahun-tahun akan datang.

Sekiranya ada guru atau murid yang ingin berkongsi koleksi di negeri masing-masing, sila hubungi admin @tchercollection melalui emel atau Telegram.

Soalan percubaan SPM Melaka 2020

 1. Soalan Percubaan Bahasa Melayu SPM 2020
 2. Soalan Percubaan Bahasa Inggeris SPM 2020
 3. Soalan Percubaan Bahasa Arab SPM 2020
 4. Soalan Percubaan Matematik SPM 2020
 5. Soalan Percubaan Matematik Tambahan SPM 2020
 6. Soalan Percubaan Sains SPM 2020
 7. Soalan Percubaan Pendidikan Islam SPM 2020
 8. Soalan Percubaan Pendidikan Moral SPM 2020
 9. Soalan Percubaan Biologi SPM 2020
 10. Soalan Percubaan Kimia SPM 2020
 11. Soalan Percubaan Fizik  SPM 2020
 12. Soalan Percubaan Prinsip Perakaunan SPM 2020
 13. Soalan Percubaan Ekonomi SPM 2020
 14. Soalan Percubaan Pendidikan Seni Visual SPM 2020
 15. Soalan Percubaan Pendidikan Al-Quran dan Al-Sunnah SPM 2020
 16. Soalan Percubaan Pendidikan Syariah Islamiah SPM 2020
 17. Soalan Percubaan Tasawwur Islam SPM 2020

Soalan percubaan SPM 2020 mengikut subjek

🍎Koleksi Soalan Percubaan Bahasa Melayu 2020
🍎Himpunan Soalan Percubaan Bahasa Inggeris 2020
🍎Soalan-Soalan Percubaan Matematik 2020
🍎Percubaan SPM Sains 2020
🍎Koleksi Percubaan SPM Biologi 2020

Koleksi soalan percubaan SPM mengikut negeri

Kertas soalan peperiksaan percubaan SPM kali ini kami susun dengan lebih teratur mengikut negeri dan juga mengikut subjek. Guru dan murid boleh membuat carian yang lebih mudah dan pantas melalui pautan di bawah:

BilMuat Turun Koleksi
1Trial SPM Negeri Selangor Darul Ehsan
2Trial SPM Negeri Perak Darul Ridzuan
3Trial SPM Negeri Johor Darul Takzim
4Trial SPM Negeri Kelantan Darul Naim
5Trial SPM Negeri Sembilan Darul Khusus
6Trial SPM Negeri Terengganu Darul Iman
7Trial SPM Negeri Kedah Darul Aman
8Trial SPM Pulau Pinang Pulau Mutiara
9Trial SPM Negeri Perlis Indera Kayangan
10Trial SPM Melaka Bandaraya Bersejarah
11Trial SPM Negeri Pahang Darul Makmur
12Trial SPM Sabah Negeri Di Bawah Bayu
13Trial SPM Sarawak Bumi Kenyalang

Teruskan berusaha untuk mencapai impian

Bagi murid, khususnya calon SPM yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi, anda mesti memperoleh keputusan peperiksaan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) yang cemerlang.

Untuk berjaya, calon-calon SPM perlu menyemak semula kurikulum secara sistematik dan perlu mendapatkan bimbingan guru. Ulangkaji semua topik yang telah dipelajari di samping memberi penekanan terhadap teknik menjawab dengan betul

Belajar secara berkumpulan juga disyorkan untuk memudahkan perbincangan. Saling membantu untuk berjaya, pastinya urusan kita lebih diberkati. Selamat maju jaya dan semoga berjaya!

Penutup

Sebagai penutup kata, kami mempelawa semua guru, murid, ibu bapa atau mana-mana pihak untuk terus menyumbangkan bahan untuk dikongsikan di laman web tchercollection.com.

Jangan lupa untuk berkongsi kepada rakan-rakan melalui aplikasi atau platform lain seperti Facebook, WhatsApp dan Telegram. Klik pada butang Share di bawah. Semoga bermanfaat !

Jika ingin menymbang bahan-bahan ilmiah dan bahan-bahan berkaitan bidang pendidikan bolehlah kongsikan melalui emel [email protected] atau melalui Telegram t.me/tchercollection.

Leave a Comment

error: Content is protected !!